zaterdag 30 mei 2015

Graziano Pelè nieuwe koeksponsor ABC-group!

Het begon droog met een schraal zonnetje en een nieuw lid! Ene Graziano Pelè heeft het team versterkt en treedt gelijk op als koeksponsor voor de komende verjaardagen. Velen waren wat achterdochtig omdat ze duidelijk ene Lange Jan in het atletische figuur meenden te herkennen. Maar tijdens de koffie bleken zijn woorden meer dan inhoud te hebben. Ook bij het voetballen wastie veruit beter dan die Lange Jan. Enfin, we waren net begonnen met een paar lichte oefeningen toen de wolken donker kleuren en in de verte al wat gerommel te horen was. En ja hoor. Het begon fiks te regenen. Terwijl de bikkels gewoon doorgingen met de oefeningen snelde Plato naar z'n fiets om een boterhamzakkie over z'n zadel te doen. Plato kan blijkbaar niet tegen een frisse bibs...Paul had aardig wat oefeningen voorbereid, maar bij de Steigerungen met verplicht opdrukken sloeg het weeralarm toe. De  fikse onweerslagen waren voor de coach het sein om het veld te verlaten en in de kantine verder te gaan. Een idee, dat de jarige Ad al 5 minuten na het begin opperde. Maar ja, naar gepensioneerden wordt niet meer zo alert geluisterd.
In de kantine werd behoorlijk met de stoelen geschoven, maar een betere opstelling werd niet gevonden. Jammer dat Wout dan weer het tempo uit het geheel haalde en alle stoelen verzamelde. Met nog drie rondjes op de baan verdween de regen en ging met zich opmaken voor de wedstrijd.Op een fraai grasveld, dat pas was geschoren.

De Hesjes: John Hack, Hanz, Paul, Ed en Ad
De Gasten: Henkie, Ton, Plato en Pelè.

Het leek een spannende pot te worden met de snelle Hesjes en de slimme Gasten. Al gauw namen de Hesjes een voorsprong door een hakkie van Ed. Vele kansen volgden nog, dankzij fraaie voorzetten van John Hack, maar zowel Hanz en Ed hadden duidelijk hun dag niet. Daarentegen liepen de aanvallen van de Gasten op rolletjes door de snelle Ton en Pelè. Dat zorgde al snel voor de gelijkmaker van Pelè, maar John Hack wist de stand weer in het voor deel van de Hesjes te brengen. Toen de Gasten steeds sneller gingen spelen stond het binnen no-time 3-2 voor hen. Een keeperswissel zou uitkomst moeten brengen bij de Hesjes. Paul in de spits en Hanz tussen de pylonen. Nou dat bleek niet te werken. Er werd slecht verdedigd en die Gasten scoorden weer. Door een paar ongelukkige inschattingsfouten van Hanz was de stand inmiddels opgelopen naar 2-5 of zoiets. Niet leuk voor Ad, die op z'n verjaardag had gerekend de 3 punten mee naar Vuren te kunnen nemen. Jammer het zat er vandaag niet in.

Bij de koffie werd niet mooi maar wel hard gezongen voor de jarige Ad. Sinds 1 mei is hij nu ook gepensioneerd. De overheerlijke koek werd gedoneerd door Zeelandia, die in de persoon van Pelè was vertegenwoordigd. Heerlijke cake en voor iedereen nog een stuksie om naar huis te nemen. Pelè beloofde in de toekomst meer van dat soort culinaire ondersteuningen te willen verrichten. Wel effe aangeven, dan wordt het dezelfde dag nog gebakken bij Zeelandia.
Een welkome sponsoring voor de jarigen. Veelal gepensioneerden die budgettair vaak aan het puzzelen zijn de eindjes aan elkaar te knopen. Maar dankzij dit gulle gebaar openen zich weer vele mogelijkheden voor hen: Hanz gaat gelijk 3 weken naar Oostenrijk, John Hack gaat twee weken naar Het Hoogste Noorden en de kersverse pensionado Ad gaat zelfs 6 weken met vakantie. Bedankt Pelè!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten