zaterdag 2 mei 2015

Goalies Hans en Henk stelen de show tijdens wervelende voetbalmatch.

Nog een beetje fris vanmorgen, waardoor er maar 5 van de 17 ABC-ers in de kurze Hose kwamen opdagen. Volgens de laatste berekeningen zullen op 1 augustus eindelijk alle sporters in het kort verschijnen. Paul had vanmorgen weer een rijk gevarieerde training. Met veel loopoefeningen en een groot scala van startmomenten; vanaf de buik, rug, gehurkt, het kon niet gekker om in minder dan één seconde in de starthouding te transformeren en weg te sprinten. Jammer dat Ad dan weer extra lang blijf liggen omdattie zogenaamd het fluitje niet gehoord had... Daarna nog een aantal minuten op de diverse banen heen en weer lopen, waarbij velen de vooraf opgegeven dienstregeling waren vergeten en regelmatig op het verkeerde spoor belandden. Uitgeput verwisselende een aantal lopers de gympies voor de Dutchies. Het veld was speciaal gemaaid voor deze cruciale wedstrijd.

De Hesjes: Hans, Hanz, John Hack, Ed en Ad.
De Gasten: Henkie Beton, Paul, Lange Jan, Aad, Ton en Plato.

Gezien de numerieke overmacht van de Gasten was het duidelijk een wedstrijdje voor de snelle mannen van de Gasten, waarbij de Hesjes slim op de counter speelden. En daar ging het nou precies mis. Terwijl Hans het doel met fraaie acties verdedigde werden de counters slecht uitgespeeld. Spits Ad kreeg of de bal te zachies toegespeeld of te hard. Bij de diepte pass van JohnHack, die prachtig was, twijfelde Ad even of het weer zo'n soepbal was, waardoor hij net een stappie te kort kwam om Henkie te passeren. De Gasten speelden snel en Aad kreeg fraaie kansen, maar had weinig succes met z'n schoten. Lange Jan daarentegen had mooie acties, die hij een paar keer afrondde met een diagonale poeier, die telkens net voor het doel ging of door de snelle Hans werd overgetikt. De Hesjes bleven de lange pass spelen. Nu meer op Ed, die toch echt te veel wedstrijdritme ontbeert. Driemaal kwam hij alleen voor Henkie, maar door goed uitkomen verschalkte hij Ed telkens. Ook toen JohnHack een fraaie pass voor het doel gaf, was Ed de oriëntatie geheel kwijt en probeerde met een hakkie te scoren, maar hij stond zowat bij de cornervlag. Hier zou de coach toch eens tegen moeten optreden. In de laatste minuut kreeg Aad nog een fraaie kans, dankzij Ton, die met een fabelachtige pass een niet te missen kans aan hem gaf. Maar Aad schoot tegen de pion, die meters ver de baan oip vloog.
Het was vandaag een dag waarbij de keepers niet te [passeren waren en de voorhoede van beide beide teams te weinig alert waren. Misschien dat een aantal spelers eens doordeweeks op het pleintje moeten oefenen.

Na de fraaie wedstrijd, die helaas in een teleurstellende 0-0 eindige was het pas echt feest. John Hack was 65 geworden en trakteerde op heerlijk gebak. Een heerlijk stuk aardbeien vlaai met voor ieder twee flinke toefjes slagroom, behalve Ad die op één of andere manier de enige was met slechts één toefje. Het was vandaag niet Ad-ze-dag.
De vakanties staan voor de deur en Paul gaat waarschijnlijk al volgende week de hort op. Omdat ook Marie en Geesje naar de overkant vertrekken is er voor volgende week afgesproken dat Lange Jan de training geeft. Dat belooft wat! Veel voetballen? Jan T. zorgt nog een keertje voor de koffie , maar gaat daarna ook met vakantie. Ad stelde zich subiet aan als coach voor de andere weken, wanneer Paul er niet is. De sleutel van de compound is in handen van Wout.
Hopelijk kan iemand anders de verslagen effe doen, want ook de reporter gaat er drie weekies tussenuit.
Veel zon en fraaie weken voor allen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten