Een testteam van ruim 18 'proefpersonen' stond vanmorgen al vroeg op de nevelige baan om zich voor te bereiden op de jaarlijkse oliebollentest. Eerst werden met stokoefeningen de laatste verontreinigingen weggeslagen om daarna de smaakpupillen extra te trainen voor de zware test die gaat volgen. Paul had speciaal voor vanmorgen alle oefeningen van stal gehaald waarin de (olie)bol centraal stond. Eerst de extra zware groene ballen om de spieren wat te oefenen en daar na de kleine witte balletjes voor het fijnere werk. Als afsluiting werd er nog een rondje baan gedaan om de honger wat op te wekken. Na een uurtje waren de mannen zover dat er aan de slag kon worden gegaan. Maar eerst nog even een potje ballen!
De Hesjes: Paul, John Hack, Ad, Aad, Hanz en Leo.
De Anderen: Henkie, Ed, Lange Jan, Bertje, Albert en Bertje.
Het werd een spannende strijd waarbij de meesten toch met hun hoofd al bij de olieballen waren. De Anderen scoorden snel en leken op een grote overwinning af te stevenen. Vooral toen men bij de Hesjes verzuimde op tijd af te spelen. En dat leidde tot een optreden van Ad, die geheel alleen een paar keer snel counterde en een onoverbrugbare voorsprong pakte voor de Hesjes. De Anderen kwamen nog even terug met mooie combinaties met Albert en Lange Jan, maar toen Aad ook nog ging scoren was de wedstrijd gespeeld. De Anderen klaagden nog over de te zachte bal, waardoor hun technisch surplus niet uit de verf kwam. Maar het werd een grote en verdiende overwinning van de Hesjes deze laatste dag van 2016. Op naar de bollen!
Intussen waren ook Hans, Gerrit, Plato en Wout aangeschoven om de belangrijkste test van het jaar bij te wonen. Eerst werd met koffie de smaak geneutraliseerd, waarna chef-kok John Hack de container met oliebollen op tafel zette. Samen met Lange Jan en Bertje hadden ze een gelegenheids bakkerij opgezet, die in Vuren de bollen fabriceerde. Het uiterlijk werd algelijk op een 9+ gewaardeerd. Daarna begon de uitgebreide smaaktest. Als snel klonk het; Super, voortreffelijk, beter dan vorig jaar, zeker Zeelandia spullie, lekker veel vulling etc. Enfin men smulde erop los. Een alom gejuich ging op toen de cijfers werden toegekend. Met maar liefst een 9,4 was dit de beste bol ooit. En CO-2 neutraal! Een fantastisch resultaat voor de bakkers!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten