zaterdag 6 juni 2015

Jarige Henkie Beton mocht niet winnen....

Fraaie zaterdag morgen! Een graadje of 20 en zo'n 14 mannen op de baan. Paul had weer een soepele training samengesteld en tijdens de warming-up gaf hij de meute nog een lesje klassiekers. Ditmaal over de achilleshiel. Een fraai verhaal over Achilles, een man die zo lid zou kunnen zijn van onze groep; de schoonste, de dapperste, sterkste en verhevenste van alle helden Hij was de belangrijkste held uit de Trojaanse Oorlog. Enfin dat weten we allemaal wel. Onze held was alleen kwetsbaar in zijn hiel. Nou, dat heeftie geweten. Een giftige pijl die hem raakte in zijn hiel was zijn doodsoorzaak. Zo steek je nog es wat op tijdens de trainingen.
Het parcours was ingedeeld met pylonen en de getallen 60, 70 en 80. Dat zorgde nogal voor wat tumult. Zou Paul ineens aan leeftijdsdiscriminatie doen. Maar voordat de muiterij uitbrak wist de coach nog mee te delen dat het om procenten van inspanning ging. Gelukkig maar. Daarna nog een hele nieuwe sport; het gooien van ringen om pylonen. Erg leuk, maar wel moeilijk.
De voetbalwedstrijd werd gespeeld door twee ongelijke teams; 3 en 4 man:

De Hesjes: Nieuwe Jan, Henkie, Paul en Wout
De Gasten; Marie, Lange Jan en Ed

Eindelijk deed Marie weer eens mee en dat duidelijk een aanwinst voor de Gasten. Met een mannetje minder wisten ze door de snelle acties van hem en Lange Jan veel druk op het doel van Henkie te zetten. Maar het de gevaarlijke voorzetten van Wout zorgden voor veel verwarring in de defensie van de Gasten. Maar het waren toch de Gasten die na een wervelende combinatie de 1-0 aantekende. Eindelijk werd Henkie eens gepasseerd, want de laatste weken leek hij wel niet te kloppen. Snel maakten de Hesjes gelijk en de Gasten deden er een schepje bovenop. Mooie combinaties, maar telkens een stukkie tekort of een fraaie onderschepping van Henkie. Uiteindelijk wist Lange Jan en Marie de stand op 3-1 te brengen en leek de wedstrijd gespeeld.
Maar daar vergisten ze zich in. Paul maakte al snel met een leep balletje 3-2 en even later was het Wout, die met een afstandsschot de gelijkmaker scoorde. Dat was het teken voor de Gasten om even voluit te gaan combineren en dat lukte uitstekend. Een fraai opgezette aanval van Marie en Lange werd door Ed met een fraai hakkie (eindelijk weer eens...) afgemaakt en namen de Gasten de drie punten mee naar huis.
Na afloop werd er fraai gezongen voor Henkie en trakteerde hij de mannen op heerlijke koeken. Mat Jan Tromp gaat het nog niet goed. Hij ligt momenteel in Dordt. Een moeilijke toch voor zijn vrouw Coby. Dus wie kan eens een keertje rijden met haar? Graag even doorgeven aan Paul, die het dan verder coördineert.
Een zonnig weekend verder!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten