zaterdag 13 juni 2015

Vijf man lopen nieuw record van onder de 60 sec.

Een druk bezochte training vanmorgen; met een mannetje of 16 begon Paul met de bekende oefeningen om het een en ander te smeren en soepel te maken. Daarna begon een fiks looptraining met zig-zaggend om de pylonen heen en afwisselend oefeningen. Daarna begon het feest pas goed. Paul had een parcours van ca 200 meter uitgezet, dat eerst in 1.50 moest worden gelopen. En je snapt het al; dat moest steeds sneller. Gelukkig zaten er ook rustige rondjes van 2 minuten tussen. En als afsluiting een rondje op volle snelheid, waarbij getracht moest worden binnen de 1 minuut te finishen. En bijna onmogelijke opgave. Maar toch lukte het vijf man deze bovenmenselijke prestatie te leveren. Als eersie was daar Martijn, gevolgd door Marie, Rob en Bertje. Dan mis ik er nog een; was dat nou Onno of Piet? Door de hoge snelheid waren de mannen slecht te herkennen en was de sluitertijd bij de verslaggever een beetje onzorgvuldig afgesteld. Maar een fraaie prestatie voor de mannen. Net na de minuut arriveerde de rest, die maar net boven het baanrecord bleven.
Bij het voetballen waren de teams als volgt ingedeeld:

De Hesjes: Ed, Paul, Marie en ton
De Gasten: Wout, Nieuwe Jan, Aad en Bertje.

De Hesjes begonnen lekker aan de wedstrijd. Met de snelle Marie en Ton in de voorhoede maakten ze het Wout en Bertje behoorlijk moeilijk in de achterhoede. Paul en Ed bleven achter en gaven de mannen fraaie passes, die uiteindelijk in een aantal mooie doelpunten resulteerden. De Gasten speelden tactisch sterk. Met Bertje als een soort Sneijder op het middenveld met mooie passes naar Wout en Aad. Maar de afwerking schoot iets te kort. Wout schoot te snel van grote afstand en Aad durfde vandaag niet te koppen, anders was de stand zeker rechtgetrokken. Toen de Hesjes weer scoorde ging het roer om bij de Gasten. Wout kreeg een vrije rol op het middenveld en ging samen met Bertje in de attaque. Met fraaie bewegingen wist Wout tweemaal te scoren. Aad en Nieuwe Jan misten vandaag de scherpte en zo wisten de Hesjes deze belangrijke wedstrijd te winnen. En ook nu weer mocht de jarige (Ed) niet scoren. Op deze manier wordt een jaren oude traditie wel om zeep geholpen!

Na afloop werd er uiterst mooi gezongen, waarschijnlijk om dat dirigent Ben weer aanwezig was. Tijdens de overheerlijke appeltaart (heb je het recept nog?) verteld scout Gerrit dat Jan Tromp weer in Gorkum is en driemaal daags bezoek mag ontvangen. Langzaam maar zeker lijkt Jan uit zijn slaap te komen.
Zo. En nu een Bavaria voor de jarige!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten