zaterdag 26 augustus 2023

 


Volle bak


Na enkele weken een wat mindere opkomst waren er vandaag een heleboel sporters. Kennelijk had iedereen er weer zin in na de prachtige beelden van het WK atletiek in Boedapest. Trainer Cor had weer een mooi programma gemaakt en trainer Erik, die ergens in september, een keer gaat invallen, kwam even kijken naar het niveau. Uit zijn lichaamstaal was af te lezen dat hij onder de indruk was. Positief of negatief maakt niet uit hij was onder de indruk. 


Na de inloopronde begonnen we met wat oefening op het gras. Hoedjes op het gras met steeds grotere tussenruimte dus als vanzelf werden de stappen steeds groter.  Daarna de gebruikelijke oefeningen met variatie op korte stukjes. De 3 passen en stop, het knieheffen, het aanzetten etcetera etcetera. Alles kwam voorbij. 


Doordat velen elkaar al weken niet hadden gezien was het wel wat rumoerig maar ja vakantieverhalen moeten verteld worden.  Na de looptraining was er een sessie met een aantal stations waar iedere keer ongeveer een minuutje aan oefening uitgevoerd moest worden. Cor adviseerde al om duo’s te maken van sporters die elkaar al even niet gezien hadden zodat er bijgekletst kon worden. Op de foto in de app het enige trio….. Opdrukken, planken, knieheffen op de plaatst, tips op de bank, apenschop en nog veel meer. 


Uiteindelijk dan nog een 1000 meter loop op tijd voor hen die er vorige week niet waren. De anderen waren ook actief maar mij is niet duidelijk wat hun opdracht was omdat ze aan de andere kant van de baan begonnen. 


Bij het voetballen was een grote rol weggelegd voor de keepers. Zowel Henk als Aad bleken vrijwel niet te passeren zodat 1-1 de uitslag werd.  Het publiek wat bestond uit lopers die even buiten het terrein hadden gerend produceerde zelfs nog een applausje nadat daar om gevraagd was. 


Er is een groepsfoto gemaakt en die staat inmiddels al in de app. De 4 afwezigen zullen er bij gefotoshopt worden is het vermoeden. 


Bij de koffie had Cor nog allerlei bijzonderheden die ook zijn terug te lezen in de Volta app. Oa de Clubkampioenschappen, het 60 jarig bestaan vd club en de BBQ. Voor een aantal evenementen zijn ook nog vrijwilligers nodig. 

Tijdens de koffie demonstreerde een vd ABC-ers (die anoniem wil blijven ) nog zijn spyware. Met een soort van richtmicrofoon kan hij gesprekken aan de andere kant van onze lange koffietafel meeluisteren op zijn gehoorapparaat. Het is maar dat u het weet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten