zaterdag 7 oktober 2023

Geblesseerd of niet, Ad komt eindelijk met z'n saucijzenbroodjes. Of waren het nou worstenbroodjes...?

De training van vorige week door Karel heeft z'n vruchten wel afgeworpen. Dat was te zien bij het inlopen, waar de meesten lopers de ellebooghoek op precies 85,5 graden hadden, waardoor de snelheid aanzienlijk verbeterde. Jammer dat er toch weer een aantal liep met een foutieve hoek van 93,7 graden. Dat we na al die jarenlange trainingen nu eindelijk weten dat je je ellenbogen moet gebruiken voor een optimaal rendement. Maar dat wisten sommigen allang.
Vandaag stond Cor weer voor de meute en had een indrukwekkend parcours uitgedokterd. Net toen Cor de oefeningen uitlegde, kwam Ad aangelopen. Ietsje later vanwege de traktatie, maar ook moesten de wonden nog opnieuw verbonden worden. De overtreding van vorige week heeft bij Ad toch wat vragen opgeroepen. Waar was de Var? Helaas zijn de  filmpjes van vorige week abusievelijk gewist door Karel. Voor de politiek geïnteresseerde sporter was er nog een bijzonder onderdeel op de grasmat; Daar moest alleen maar rechtsom gedacht worden. Bij de proefronde ging linkse Wout al gelijk de fout in. Al met al een leuk parcours dat afgesloten werd met wat rondjes op de baan;5minuten tempo en 2minuten wandelen, tot de klok van 9 uur.

Dan is het tijd voor voetballen.
Twee groepjes van 3 man speelde een aantrekkelijke potje voetbal met veel combinaties. Met doeltjes platgelegd. John, Big Pete en Henkie speelden een sterke wedstrijd, maar Lange Jan, Ad en Ed wisten goed tegenstand te bieden. Het werd 3-3 voor het moment van "de winnende" aanbrak. Daarin zegevierde John cs, doordat Ed een Ajax momentje had en de bal zomaar aan de tegenstander inleverde.

En dan bij de koffie de lang verwachte worstenbroodjes van Ad. Ze waren weer heerlijk. Voor iedereen waren er zelfs twee broodjes de man. De oplettende gast had natuurlijk al lang gezien dat ze eerst waren doorgesneden...
Hierna nam Ad het woord. Niet als jarige of patiënt, maar als penningmeester van de group. Een fraaie bos bloemen (wel schuin afsnijden) voor Marie, die door Geesje in ontvangst werd genomen. Ad roemde in zijn toespraak nog voor het doorzettingsvermogen van Marie, die na een zware operatie zich weer terug traint in de group. Ook liet Ad weten dat er nog wel pecunia aanwezig waren voor een aardigheidje voor bv een geblesseerde speler.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten