zondag 31 december 2023

Smakelijke afsluiting van weer een jaar. Dit keer 2023.

Traditiegetrouw wordt de laatste training van het jaar feestelijk afgesloten. De culinaire afdeling van de ABC zorgt voor overheerlijke oliebollen, de doelpunten tellen vandaag dubbel en trainer Cor doet z'n speciale sweater aan. Dit keer een 'oliebollenshirt' speciaal voor Cor gebreejen. (...hier loopt de spellingscontrole vast...) Cor had voor de sporters 20 matjes neergelegd.(of is het nou; neergelegen?) Sommigen zelfs speciaal naar het oosten gericht. De coach probeerde de oliebollen-stemming er vast in te werken door kunststof ballen in  de oefeningen te verwerken, maar dat viel helaas niemand op.  Veel bijval kreegtie, toen hij de tas met latex hulpmiddelen opende.  Maar ook daar viel het enthousiasme tegen, want veel verder dan de knieën kwamen de latex strings niet. Enfin, ter afsluiting nog even wandelen en hardlopen in een afwisselend patroon, dat door een aantal wel erg vrij werd geïnterpreteerd. 

Bij het voetballen was Paul Peet aangetreden. Onze voormalige Grote Roerganger. Hij speelde weer als vanouds mee, nu op als goalie. Samen met Henkie Beton waren zij de captains van twee teams van 5 ballers. Het team van HB startte sterk, maar Albert miste een paar fraaie kansen en dat gaf het duo Jan&Jan (Lange en Nieuwe) de mogelijkheid de wedstrijd te laten kantelen. Met fraaie combinaties sneden ze door de verdediging, die wel erg het niveau van Ajax leek te evenaren. Eerst Big Pete, die ondanks zijn nevenfunctie als fotograaf, prachtig wist te scoren. Eindelijk lukte het Albert toch te scoren. Met een poeier wist hij de uitstekend keepende PP te verrassen. Toen pakte Ed effe uit en scoorde liefst 4 maal. Waarvan ééntje  een ingestudeerde corner met Lange Jan. Team HB kon hier niets meer tegen doen, mede door ene grieperige John Hack en ook omdat de doelpunten vandaag dubbel telden.

En de hoofmaaltijd van vandaag: Oliebollen. Ook dit keer weer gebakken door de meester Bakkers Jan&Jan (Lange en Hack) > Dit keer natuurlijk weer met de beroemde Zeelandia ingrediënten en extra veel krenten en rozijnen. Het resultaat mocht er zijn!
Unaniem werd vastgesteld dat ze dit keer weer malser, lekkerder en beter gevuld waren. En vooral de vorm kreeg veel lof. "Behalve bakkers zijn het ook voetballers aan de vorm van oliebol te zien. prachtige rond. Het lijken wel Olieballen!" De ruim 20 aanwezige sporters smikkelden smakelijk van deze lekkernij.
Met de bal onder de arm - dankzij de hattrick - vertrok Ed naar huis. Op naar 2024!

2 opmerkingen: